Silverstämplar - Massor med info om silverstämplar

Nysilver

Nysilver

Nysilver är en legering som innehåller cirka 60% koppar, 20% nickel och 20% zink. Nysilver, trots sitt namn, innehåller därmed inget silver men kallas silver eftersom det ser ut som silver och var lättare att sälja då.

På engelska kallas nysilvret för nickel silver och även för German silver. Även på franskan kan nysilver nedsättande kallas för argent allemand som kan översättas till tyska pengar.

Ursprung för nysilver

Det första nysilvret tros ha tagits fram i Kina på 1500-talet och kan även kallas för packfong. Under mitten på 1700-talet började tyska hantverkare framställa nysilver och därav kallas det fortfarande för German silver ibland på engelska.

Stämplar på nysilver

Det finns inga krav på hur nysilvret ska vara märkt eftersom det inte är en ädelmetall. Nysilver får dock inte vara märkt med några av de kontrollstämplar, kattfoten eller andra silverstämplar som äkta silver märks med.


Silver med stämplar hittar du oss


Mer fakta om silverstämplarna

Här kan du hitta allt som är intressant att veta om silverstämplar men också en del kul och roligt om silver, silversmeder och silverföremål.Meny - Silverstämplar
Till förstasidan på www.silverstämplar.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Årsstämpel Ortsmärke Namnstämpel Nyheter